Header
Logo

Hatvani Bajza József Gimnázium

BME Nyelvvizsga

Tudnivalók, teendők, tájékoztatók

Nyelvvizsga-koordinátor: Dobos Mónika

Telefon, email: 37/341-455, bajzagim@gmail.com

Fontos! Kérjük, mindenképpen olvasd végig a vizsgaszabályzatot, elsőként ebből tájékozódhatsz a vizsgáról, esetleges halasztási lehetőségről.

Vizsganaptár - 2020/2021

Nyelvvizsga jelentkezés (Online)

Vizsgadíj, eljárási díjak

Két díjat kell befizetned:

1.: Az aktuális vizsga és/vagy különeljárás díját befizeted a BME nyelvvizsga-központ részére

Kérjük, hogy aki a 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelel, tehát a nyelvvizsga-bizonyítványon szereplő vizsganapon a 35. életévét nem töltötte be, a vizsgadíj befizetéséről a bejelentkezéskor kérjen számlát. Számlaigény jelzése és számlázással kapcsolatos tájékoztatás: bmenyelvvizsga.szamlazas@gtk.bme.hu

A vizsgázóknak jelentkezésük beadásával egyidejűleg pénzügyi kötelezettségük is keletkezik, ennek megfelelően a jelentkezés beadásával egyidőben elkészül a vizsga díjára vonatkozó számla, másnéven díjbekérő.

A díjbekérőnek egyedi sorszáma van, ezt nagyon fontos, hogy utaláskor a vizsgázó a közlemény rovatban feltüntesse az ötjegyű online kóddal együtt.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vizsga díját azután fizethetik be, hogy a jelentkezés beadását követően megkapták ezt a "díjbekérőt".

Számlaigény esetén az eredetileg megadott számlázási néven és címen a későbbiekben nem áll módunkban változtatni!

2.: A vizsgahely részére (Bajza- Leoni nyelvvizsgaközpont) szervezési díjat fizetsz be helyben, a gimnáziumban. A szervezési díj szóbeli nyelvvizsga esetén 2000- Ft, írásbeli nyelvvizsga esetén 2000 Ft, komplex nyelvvizsga esetén 3500 Ft. A szervezési díj befizetésekor be kell mutatni a nyelvvizsgadíj átutalásáról szóló tranzakciós bizonylatot.

Mindkét díjat a jelentkezési időszakban (lásd: vizsganaptár) be kell fizetned!

Online tájékoztatások a vizsgákkal kapcsolatban

A jelentkezés után egy jelszót kapsz a megadott e-mail címre, amellyel attól kezdve el tudod érni a saját adataidat, jelentkezni tudsz nyelvvizsgákra és nyelvtanfolyamokra, megnézheted a vizsga- és tanfolyambeosztásokat és lekérdezheted a vizsgáid eredményeit.

A vizsgával, beosztásoddal kapcsolatos információkat e-mailben megkapod, de a BME-vizsgaközpont honlapján is elérheted, ezért ha valamely információ elkerülné a figyelmedet, vizsgahelyünk ezért felelősséget nem vállal!

A csoportos írásbeli és a szóbeli vizsganapja és időpontja eltérhet, figyelj mindkét időpontra!

Eredmények, megtekintés, felülvizsgálat...

A BME vizsgaközpont az eredményedet legkésőbb a vizsgától számított 30. naptári napon teszi közzé a vizsgaközpont honlapján, ahol a vizsgán kapott egyéni kódszám alapján érheted el azt. A vizsgaeredményekről postán értesítést csak akkor kapsz, ha a jelentkezéskor ezt kéred, de tudnod kell, hogy ebben az esetben eredményed a honlapon nem érhető el és a postai átfutási idő miatt csak napokkal később értesülsz róla. Az eredményekről - személyiségi jogaid védelme érdekében - telefonon nem kaphatsz felvilágosítást.

További információk

Footer